Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@15:38:38 GMT

نیاز ۴میلیون لیتری به واردات بنزین پابرجاست+جدول

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۸۸۳۷۱

نیاز ۴میلیون لیتری به واردات بنزین پابرجاست+جدول

با وجود بهره برداری ناقص و دیرهنگام فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس٬ آمار حاکی از آن است که با به مدار آمدن این فاز ایران نه تنها صادرکننده بنزین نیست بلکه همچنان به واردات وابسته است.

به گزارش مشرق، سال گذشته یکی از رسانه ها به نقل از معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش از حذف واردات بنزین در سال ۹۶ خبر داد که با توجه به افزایش روند رشد مصرف و کمرنگ شدن زیرساخت های مدیریت مصرف و ضعف در حفظ تولید بنزین، تحقق این وعده به گفته کارشناسان امر، بعید به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که وعده راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در گذشته به دفعات تکرار شده است؛ به عنوان نمونه:

- در مردادماه ۱۳۹۳ وزیر نفت بهره برداری از فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس را نیمه اول سال ۱۳۹۴ اعلام کرد.
-در آبان ماه سال ۱۳۹۳ مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش تاریخ بهره برداری از فاز یک پالایشگاه ستاره را اواسط سال ۱۳۹۴ اعلام کرد.
- در فروردین ماه ۱۳۹۴ وزیر نفت تاریخ بهره برداری از از فاز یک را نیمه دوم سال ۱۳۹۴ اعلام کرد.
- در ابان ماه سال ۱۳۹۴ مجری طرح تاریخ بهره برداری از فاز یک را پایان اذرماه ۱۳۹۴ اعلام کرد.
- در ابان ماه سال ۱۳۹۴ مجری طرح تاریخ بهره برداری از فاز یک را پایان اذرماه ۱۳۹۴ اعلام کرد.
- در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ وزیر نفت بهره برداری از فاز یک را پایان نیمه اول سال ۱۳۹۵ اعلام کرد.
- در خردادماه سال ۱۳۹۵ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش تاریخ بهره برداری از فاز یک را اسفندماه سال۱۳۹۵ اعلام کرد.
- در فروردین ماه سال ۱۳۹۶ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش تاریخ بهره برداری از فاز یک را خردادماه سال۹۶ اعلام کرد.
- در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ وزیر نفت بهره برداری از فاز یک را پایان نیمه اول سال ۱۳۹۵ اعلام کرد.
- در ابان ماه سال ۱۳۹۴ مجری طرح تاریخ بهره برداری از فاز یک را پایان اذرماه ۱۳۹۴ اعلام کرد.

و...

آمار و ارقام چه می‌گوید؟

با نگاهی گذرا به آمار برنامه و عملکرد تولید و مصرف و واردات بنزین در سال گذشته ( ۱۳۹۵ ) مشخص می شود که حتی وضع موجود تولید بنزین سنوات گذشته نیز حفظ نشده و تولید بنزین نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۶ درصد کاهش یافته است. این درحالی است که میانگین مصرف ۵ درصد و واردات بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است و شرکت ملی پالایش و پخش با یک اقدام نادر در پایان سال ۱۳۹۵ نسبت به اصلاحیه برنامه تولید، برای دریافت مجوز میانگین واردات روزانه تا ۱۴ میلیون لیتر اقدام نمود. سوال این است که آیا با وعده راه اندازی در پایان خردادماه سال جاری، خودکفایی در تولید بنزین واقعیت دارد؟

تحلیل موازنه برنامه تولید، مصرف و واردات بنزین در سال ۹۶ نشان می‌دهد که برنامه میانگین تولید روزانه قابل عرضه به بازار در سه ماهه اول سال جاری ۶۵.۴ میلیون لیتر پیش‌بینی شده است که در ترکیب تولید از ۱.۶۵ میلیون لیتر بنزین سوپر وارداتی و یک میلیون لیتر MTBE استفاده می شود؛ این درحالی است کهمصرف بنزین در سه ماهه اول سال جاری ۷۴.۳ میلیون لیتر در روز پیش بینی شده است. یعنی میزان مصرف داخلی بنزین با احتساب افزودنی حداقل کسری بدون در نظر گرفتن افزایش ذخیره استراتژیک، معادل ۱۲.۲۵ میلیون لیتر در روز است که باید از طریق واردات تامین شود.

عملکرد فروردین ماه ۱۳۹۶ نسبت به برنامه پیش بینی شده نشان می دهد میزان تولید ۱۲ درصد کاهش و میزان مصرف ۵ درصد افزایش یافته است. حال آنکه بر اساس برنامه، موجودی ذخیره استراتژیک بنزین باید ۱۷.۶ میلیون لیتر باشد در حالی که رقم واقعی موجودی ۸ میلیون لیتر است؛ به عبارتی تفاوت ۹.۶ - میلیون لیتری در ذخیره وجود دارد.

براساس برنامه، میانگین خوراک پالایشگاه خلیج فارس در سال جاری روزانه ۸۹۴۲۵ بشکه در روز پیش بینی شده است که با فرض خوشبینانه بهره برداری به موقع فاز یک و رعایت برنامه تولید وبرنامه زمانبندی تعمیرات اساسی سایر پالایشگاه ها و مصرف پیش بینی شده میانگین روزانه ۷۶ میلیون لیتر در سال جاری، کماکان برای پوشش تراز مصرف و موجودی روزانه حداقل به ۴ میلیون لیتر واردات بنزین نیاز است.

گفتنی است بر اساس میانگین عملکرد مصرف سال ۱۳۹۵ ( ۷۵ میلیون لیتر در روز)، پیش بینی میانگین مصرف ۷۶ میلیون لیتر در سال ۱۳۹۶ ( ۱.۳ درصد رشد نسبت به سال قبل) منطقی نیست. از طرفی با توجه به افت تولید برنامه ای و کاهش موجودی پایان سال گذشته ( ۹۷۰ میلیون لیتر)، دستیابی به ذخیره ۲.۲۸ میلیون لیتر در پایان سال نیازمند واردات بیش از مقدار فوق است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۸۸۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو ناصر اسکندری در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، افزود: ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی در تابستان سال گذشته در حالی به ۹۸ درصد رسیده است که میانگین جهانی این رقم در حدود ۹۵ درصد است و در تلاشیم امسال نیز نیروگاه‌های حرارتی را با آمادگی بالایی در مدار تولید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی در پایان سال گذشته با افزایش دو دهم درصدی به ۳۹.۳ درصد رسیده است، ادامه داد: در سال گذشته سوخت مصرفی نیروگاه‌ها در حالی ۲.۹۱ درصد افزایش یافته که میزان تولید برق این واحدها به دلیل افزایش راندمان نیروگاه‌ها بیش از این رقم بوده است.

اسکندری یادآور شد: تنها در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم ۱۴ واحد بخار سیکل‌ترکیبی جدید به ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات بدون مصرف سوخت جدید وارد مدار شده است که از محل احداث این واحدها سالانه ۳.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شده و شاهد رشد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور هستیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در ابتدای امسال ۲.۹ درصد افزایش یافته است، گفت: روند افزایش نیاز مصرف در ابتدای امسال رشد ۵.۵ درصدی داشته و با توجه به اینکه در سال جدید نیاز مصرف برق کشور رشد شتابانی دارد، باید آمادگی بیشتری برای تولید برق مورد نیاز مشترکان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال قابلیت تولید در نیروگاه‌های حرارتی را باید به ۵۲ هزار مگاوات برسانیم، اضافه کرد: این رقم از طریق پروژه‌های جدید نیروگاهی، طرح‌های رفع محدودیت و افزایش آمادگی در نیروگاه‌های مختلف ایجاد خواهد شد که در همین راستا از مهرماه سال گذشته حدود ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و مطمئن در پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

اسکندری ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ درصد از فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش مطابق برنامه آغاز شده و بیش از ۹۸ درصد از برنامه‌های تعمیراتی شروع شده نیز به پایان رسیده است و تا چند روز آینده با اتمام برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور این واحدها آماده تولید برق مورد نیاز مشترکان در پیک تابستان امسال خواهند بود.

کد خبر 6094611 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • طرح ملی آبرسانی به شهر تفرش در آینده ای نزدیک بهره برداری می‌شود
  • معمای بنزین در ایران
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد